Saflax Kardamóm
Elettaria cardamomum
€ 4,79
        (vr. 23% DPH. 
Vlastnosti
- celoročný výsev
- vyžaduje teplo
- môže sa rozmnožovať
Č. produktu: SAF-17501, EAN: 4055473175010
Popis
Kardamóm je v kuchyni nepostrádateľný nielen počas vianočného obdobia. Svojou jedinečnou vôňou zjemňuje mnohé pokrmy a dodáva čaju a káve to pravé čaro. Zvyčajne sa zbierajú plodové struky s červenohnedými semenami, ale aj listy rastliny uvoľňujú typickú škoricovú vôňu kardamónu.
Naše tipy
- Pred výsevom namočte semená cez noc do vlažnej vody.
- Pri výseve semená len zľahka prikryte zeminou.
- Zakryte kvetináč potravinárskou fóliou a vytvorte otvory na ochranu pôdy pred vyschnutím.
- Každé dva až tri dni fóliu na dve hodiny odstráňte, aby ste zabránili vzniku plesní.
- Kvetináč umiestnite na svetlé a slnečné miesto s teplotou približne 25 °C.
- Udržujte povrch pôdy vlhký, ale nie mokrý.
- Rastlina sa môže na jar rozmnožovať koreňovými ordezkami.
- Chráňte pred priamym slnkom.
- Prvýkrát zalejte, keď povrch pôdy vyschne.
- Hnojte každých štrnásť dní od apríla do septembra.
- Ak je povrch pôdy pokrytý výhonkami, kardamón rozdeľte alebo presaďte do väčšej nádoby.
- Prezimujte pri teplote 16 °C; listy postrekujte častejšie, ale zalievajte len toľko, aby koreňový bal nevyschol.
| Čas výsevu: | celoročne | 
|---|---|
| Doba klíčenia: | 2 až 3 týždne | 
| Zber: | niekoľko mesiacov po výseve | 
| Miesto výsevu: | predkultúra | 
|---|---|
| Dostupné ako: | porciované osivo | 
| Stanovisko: | slnečné miesto až polotieň, slnečné miesto, polotieň | 
| Botanický názov: | Elettaria cardamomum | 
| Obsah: | 10 g | 
| Výrobca: | Saflax - MSL GmbH & Co. KG, Gropiusstraße 7a, 48163, Münster, Nemecko, frank.laue@saflax.de, www.saflax.de | 
Odporúčame
Podobné produkty
Recenzie našich zákazníkov
K dispozícii je recenzií v jazyku: slovenčina pre produkt: Saflax Kardamóm
Z nášho blogu:
Objavte v obchode Bloomling:
Nové produkty:
-  Slovensko: doprava zadarmo nad € 42,90 
-  Bezplatné 
 vrátenie tovaru
-  Dovoz do 2 pracovných dní. 
- Viac ako 8.000 produktov 
 
    
    
     
    